One-IT

26 oktober 2020

Zijn uw Microsoft 365 gegevens geback-upt?

Geschreven door
One-IT oplossingen
Microsoft Office 365 is tegenwoordig een wijdverspreide, bijna standaardoplossing in veel bedrijven.

De kans is dus groot dat ook u intussen gebruik maakt van dit platform. Wanneer het gaat over dit soort Software-as-a-Service (SaaS) oplossingen zijn helaas te weinig mensen op de hoogte van het feit dat de leverancier hier voornamelijk infrastructuur en databeschikbaarheid aanbiedt. Microsoft zorgt slechts voor een beperkte back-up van uw gegevens. De verantwoordelijkheid voor een degelijk back-up beleid ligt dus volledig bij u als gebruiker.

Basisbescherming

Microsoft biedt u namelijk een basisbescherming tegen dataverlies t.g.v. serviceonderbrekingen, hardware problemen en natuurrampen. Daarnaast bent u als gebruiker ook beperkt beschermd bij dataverlies naar aanleiding van gebruikers- of beheerdersfouten, zoals het per ongeluk verwijderen van items. De standaard back-up bewaarperiode bedraagt 14 dagen en kan tot maximum 30 dagen worden uitgebreid. Komt u er dus pas na 30 dagen achter dat u bepaalde e-mails, contacten of bestanden mist dan is een herstel meestal niet meer mogelijk.

Maar misschien is wat Microsoft u niet biedt van veel groter belang. Als Microsoft 365 gebruiker heeft u geen mogelijkheid om een volledig postvak naar een bepaald tijdstip te herstellen. Denk hierbij maar aan de gevolgen van een ongelukkige gebruikersfout, een misnoegde medewerker na het stopzetten van de samenwerking of gegevensverlies t.g.v. een virus.

Hoe kunnen wij u helpen?

Onze Microsoft 365 Back-up oplossing zorgt voor een permanente bescherming van al uw Microsoft 365 gegevens. Naast e-mails, contactadresboeken en agenda’s worden al uw bedrijfskritieke gegevens die u in Onedrive en Sharepoint bewaart tegen verlies beschermd.

Een onbeperkte opslagcapaciteit in de Cloud zorgt ervoor dat uw gegevens permanent kunnen worden bewaard. Bovendien worden er maar liefst 4 back-ups per dag voorzien.

Samengevat
De voordelen van onze Microsoft 365 back-up oplossing voor u op een rijtje

Interesse in onze oplossing?

Bent u na het lezen van dit artikel geïnteresseerd in onze Microsoft Office 365 back-up oplossing?

Twijfel dan niet om ons vrijblijvend te contacteren!

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email