One-IT

20 maart 2024

Meulders: Vakmanschap in Ramen, Deuren en Balustrades – Hedendaags Meesterschap dankzij geoptimaliseerde IT-systemen 

Geschreven door
BV MEULDERS
Vakmanschap in Ramen, Deuren en Balustrades - Hedendaags Meesterschap dankzij geoptimaliseerde IT-systemen

Introductie

Meulders BV is een familiebedrijf met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1932. Het bedrijf begon als een kunstsmederij en groeide uit tot een toonaangevend bedrijf. Meulders is actief in de sector van aluminium- en PVC-ramen, balustrades en meer.

Met de afgelopen 10 jaar Deurne als thuisbasis, is het bedrijf een begrip geworden voor vakmanschap en klantgerichtheid.

Historie van Meulders BV

Door de generaties heen heeft Meulders BV zijn vakmanschap doorgegeven. Evoluerend van een kunstsmederij naar een gespecialiseerde fabrikant van aluminium- en PVC-ramen en balustrades.

Meulders heeft een sterke basis in ambachtelijk erfgoed. De focus van het bedrijf ligt voornamelijk op particuliere klanten, renovaties en op maat gemaakte oplossingen.

meulders1
Untitled design (5)

De Rol van IT bij Meulders BV

Hoewel Meulders BV diepgeworteld is in traditioneel vakmanschap, heeft het bedrijf ook oog voor modernisering en technologie. Eerder vertrouwde het bedrijf op een decentrale IT-infrastructuur zonder server.

Naarmate het bedrijf gestaag groeide en de vraag naar efficiëntie toenam, werd de noodzaak van een geavanceerdere IT-oplossing steeds evidenter.

Deze vraag werd gestimuleerd door de vereiste om gegevens te centraliseren.  Alsook de wens om de toegankelijkheid van de gebruikte productiesoftware te verbeteren. Met als doel dat deze vanaf elke locatie beschikbaar zou zijn

Samenwerking met One-IT

One-IT en Meulders sloegen in december 2023 de handen ineen. Na een grondige analyse van de bestaande situatie en een bespreking van de uitdagingen en behoeften, kon One-IT  een op maat gemaakte oplossing ontwikkelen.

Dit resulteerde in de installatie van een centrale serverinfrastructuur en de implementatie van verbeterde beveiligingsmaatregelen. Waaronder een geavanceerde firewall met uitgebreide bescherming, geavanceerde beveiliging van de werkstations en een robuuste back-up oplossing.

Deze strategische zet stelt Meulders BV in staat om de operationele efficiëntie te verbeteren.  Om zich zo voor te bereiden op haar toekomstige groei.

Toekomstige Ambities

Met de ondersteuning van One-IT kijkt Meulders BV vol vertrouwen naar de toekomst. In een tijd van steeds sneller evoluerende technologieën, is het cruciaal om snel te kunnen schakelen. Dit om een uitmuntende dienstverlening te garanderen.

Door te investeren in moderne IT-oplossingen, waarbij applicaties en gegevens veilig en overal toegankelijk zijn wordt de flexibiliteit vergroot. Hierdoor kan het bedrijf zijn klanten nog beter van dienst zijn en de klantervaring optimaliseren.

Leuk Woordje over One-IT

Tom, mede-eigenaar van Meulders BV, is lovend over de samenwerking met One-IT en waardeert de proactieve aanpak en expertise van het team. Dankzij de nauwe samenwerking en persoonlijke benadering voelt Meulders BV zich volledig ondersteund. Zo kunnen ze zich richten op de kernactiviteiten, met het volste vertrouwen dat hun IT-infrastructuur in goede handen is.

Met een Blik Vol Vertrouwen Naar De Toekomst

Meulders belichaamt het beste van twee werelden met haar rijke traditie en moderne visie op IT. Door voortdurende innovatie en investeringen in geavanceerde technologieën blijft het bedrijf haar ambachtelijke expertise versterken. Dankzij gebruik van moderne tools, leggen ze een stevige basis voor een veelbelovende toekomst.

20231005_OneIT_Online-00429

Interesse in onze oplossing?

Bent u tijdens het lezen van dit artikel geïnteresseerd in een oplossing die aansluit aan uw behoeften?

Twijfel dan niet om ons vrijblijvend te contacteren!