One-IT

5 februari 2024

Moespom NV: Van Traditionele Aardappelhandel tot Innovatieve IT-Verfijning

Geschreven door
Moespom NV
Van Traditionele Aardappelhandel tot Innovatieve IT-Verfijning

Introductie

In 1959 zetten Gaston en Laurent Verhelst de basis voor Moespom NV in het pittoreske Moerzeke. Wat begon als een lokale aardappelonderneming groeide uit tot een onderneming die de tand des tijds heeft doorstaan. In 2024 kijkt Moespom naar de toekomst met meer automatisering, een stap die hun toewijding aan innovatie weerspiegelt, zowel in aardappelactiviteiten als op IT-gebied.

Historie van Moespom

Na jaren van toewijding namen Laurent en zijn vrouw in 1992 het roer over. Innovatieve stappen, zoals de introductie van een roestvrijstalen verpakkingsinstallatie in 2008 en een eigen aardappelteelt in 2014, volgden. Moespom vierde in 2019 zijn 60-jarig bestaan en benadrukte hun expertise via een vernieuwde website.

Duurzaamheid als leidraad

Moespom hecht veel waarde aan duurzaamheid, met velden op slechts 20 km afstand van de productiefaciliteit. Moderne machineaandrijvingen en LED-verlichting dragen bij aan een milieuvriendelijke aanpak. In 2024 vernieuwt Moespom hun ERP-systeem, waarmee ze niet alleen efficiëntie verhogen, maar ook aanzienlijk minder papierverbruik realiseren, een duurzame stap voorwaarts.

2bfa56_a9f3c39d4d4c47b3b0e786b5b9e25a6c~mv2
20231005_OneIT_Online-00088

De Rol van IT bij Moespom

In 2019 onderging Moespom een significante verandering in hun IT-infrastructuur in samenwerking met One-IT, waardoor deze werd gemoderniseerd en aangepast aan de behoeften van de online bedrijfsvoering.

 

Samenwerking met One-IT

Laurent Verhelst, de drijvende kracht achter Moespom, benadrukt de succesvolle samenwerking met One-IT: “Sinds het begin van onze partnerschap in 2019, heeft One-IT alle aspecten van onze IT-infrastructuur aangepakt. Aan het begin van 2024 kunnen we met trots zeggen dat One-IT onze volledige infrastructuur heeft vernieuwd en geoptimaliseerd, wat een essentiële bijdrage levert aan onze operationele efficiëntie en groei.”

Naar de Toekomst

Met een oog op de toekomst plant Moespom in 2024 een uitbreiding van hun samenwerking met One-IT. Een grootschalig project staat op de horizon: de vernieuwing en automatisering van hun ERP-systeem en boekhoudsysteem. Hierbij hoort een vernieuwd boekhoudsysteem om efficiënter en meer online te werk te gaan. Deze stap vormt de kroon op het werk, waarmee Moespom zich voorbereidt op een nog efficiëntere en geavanceerde bedrijfsvoering.

Interview met Laurent Verhelst

Bedrijfsachtergrond

Moespom, actief sinds 1959, is een toonaangevende speler in aardappelverkoop, nu ook leverancier van de grootste supermarktketens in België. Laurent benadrukt het belang van online activiteiten, met alles, inclusief facturatie, dat online plaatsvindt.

Infrastructuur en IT-uitdagingen

De IT-infrastructuur is vernieuwd, en Laurent erkent de essentie van deze vernieuwing, met specifieke nadruk op de cruciale rol ervan voor hun online bedrijfsvoering.

Waarom One-IT

De keuze voor One-IT kwam na aanbevelingen en een demo in 2019, gericht op vernieuwing en efficiëntie. De focus lag op het versterken en verbeteren van de IT-infrastructuur.

laurent moespom

Concrete resultaten

Nu, met alle installaties voltooid, inclusief printers, camera’s, nieuwe kabels, en operationele servers, dankzij One-IT, kijkt Moespom in 2024 vol vertrouwen naar de laatste stap: de implementatie van een vernieuwd ERP-systeem en boekhoudsysteem.

Persoonlijke ervaring met One-IT

Laurent waardeert de snelheid van de samenwerking en benoemt Wisam, één van onze system engineers, als een topprofessional. Ook waardeert Laurent de langetermijnsvisie van One-IT, op naar nog vele jaren samen, Laurent!

Interesse in onze oplossing?

Bent u tijdens het lezen van dit artikel geïnteresseerd in een oplossing die aansluit aan uw behoeften?

Twijfel dan niet om ons vrijblijvend te contacteren!