One-IT

24 april 2024

Neem een voorsprong en koppel je webshop met Exact Online Handel

Geschreven door
Marcando
Koppel je webshop met Exact Online Handel

Inleiding

Gebruik je Exact Online Handel al om je bedrijfsprocessen te optimaliseren? Het is de sterke basis van waaruit je bedrijf kan presteren en groeien. Kan je op diezelfde Exact-basis een webshop uitbouwen? En hoe doe je dat zonder je jaarbudget erdoor te jagen? One-IT en Marcando geven je vijf redenen waarom je webshop koppelen aan je ERP-pakket een no-brainer is.

1. Verminder fouten

Missen is menselijk. Daarom wil je fouten zoveel mogelijk elimineren. En automatische processen waarbij minder menselijke input nodig is vertalen zich automatisch in een kleinere foutenmarge. Door de automatische synchronisatie blijft jouw Exact up-to-date en je storefront foutloos. Bovendien wordt ook de foutenmarge door typfouten in mails of andere manieren van orderverwerking geëlimineerd. Op die manier vermijd je nodeloze kosten en houd je je klanten tevreden.

Exact Online
One-IT

2. Vermijd dubbel werk: koppelen is tijd besparen!

Het manueel invoeren van orders en het up-to-date houden van je ERP-pakket vergt veel moeite en tijd. Een gekoppeld bestelplatform ontzorgt je hierin. De opstart van de webshop gaat veel sneller, want alle bedrijfskritische informatie komt uit Exact. Daarnaast wordt je online cataloog automatisch onderhouden door de automatische synchronisatie, en geven je klanten zelf hun orders in via het bestelplatform. En zo wordt ook de druk op de binnendienst enorm verminderd. Bye bye, manueel werk!

3. Verkoop efficiënter

Een gekoppelde webshop zorgt ervoor dat je op een veel efficiëntere manier gaat verkopen. Denk aan orders uit het buitenland, buiten de kantooruren, voorraden die vanuit Exact automatisch geüpdatet worden, het digitaal bijhouden en opvolgen van offertes, … Een nieuwe manier van verkopen die je organisatie ook in de toekomst gestroomlijnd houdt.

Die efficiëntie vertaalt zich ook naar je vertegenwoordigers. Tijdens klantenbezoeken kunnen zij aan de hand van de klantspecifieke cataloog meteen bij de klant de orders innemen, die op hun beurt automatisch in het ERP gesynchroniseerd worden. Bovendien kunnen klanten nu ook zelf orders plaatsen, waardoor de vertegenwoordigers zich focussen op new business. En gezien elke klant gelinkt wordt aan zijn of haar vertegenwoordiger hoeven de commissieafspraken niet te veranderen. Een win-win voor elke partij in de verkoopscyclus.

4. Verhoog je omzet

Al die nieuwe mogelijkheden moeten natuurlijk opbrengen. De hiervoor vermelde efficiëntie en tijdswinst geven je bedrijf al de kans om bestaande relaties uit te bouwen en nieuwe klanten aan te trekken. Een bestelplatform laat overigens toe dat nieuwe klanten zich ook gewoon zelf kunnen registreren.

Het mooie aan een gekoppelde webshop is dat je – mits enige inspanning – een volledig nieuw, winstgevend omzetkanaal voor je organisatie verkrijgt. En een winkel die niet gebonden is aan openingsuren, personeel, of manueel werk is voor jouw organisatie hoe dan ook het overwegen waard, toch?

5. Klaar voor de toekomst

We bevinden ons in de roaring twenties van digitalisatie. En die digitalisatie zal op korte termijn alleen maar toenemen. Wil je met je bedrijf mee (en vóór) zijn, dan is nu het perfecte moment om al dat digitale potentieel te ontginnen.

Het mag duidelijk zijn: een webshop met Exact-koppeling is een must voor jouw bedrijf. Quanto costa? Contacteer One-IT voor meer informatie!

Interesse in onze oplossing?

Bent u tijdens het lezen van dit artikel geïnteresseerd in een oplossing die aansluit aan uw behoeften?

Twijfel dan niet om ons vrijblijvend te contacteren!