One-IT

23 januari 2024

NIS2: Een Cruciale Update voor Cyberveiligheid – Wat Betekent Dit voor Mijn Bedrijf?

Geschreven door
NIS2
Een Cruciale Update voor Cyberveiligheid - Wat Betekent Dit voor Mijn Bedrijf?

Inleiding

Welkom bij deze blogpost waarin we de belangrijke NIS-2 richtlijnen onder de loep nemen. Als uw IT-partner zorgt One-IT ervoor dat u volledig op de hoogte bent en voldoet aan deze nieuwe Europese cybersecurityeisen. We verkennen wat NIS2 inhoudt, waarom het belangrijk is, en wat uw bedrijf moet doen om te voldoen aan deze richtlijn.

Achtergrond van NIS2

De NIS2-richtlijn is een update van de oorspronkelijke Network and Information Systems Directive (NIS) uit 2016. Deze nieuwe versie breidt de scope uit en verhoogt de eisen op het gebied van cybersecurity om een hoger niveau van veiligheid binnen de EU te garanderen.

Waarom NIS2?

Met de toenemende digitale bedreigingen en afhankelijkheid van netwerk- en informatiesystemen, is het essentieel dat organisaties passende maatregelen nemen om hun systemen te beschermen. Daarom moet NIS2 zorgen voor een uniforme benadering van cybersecurity in de EU.

20231005_OneIT_Online-00143[1]
20231005_OneIT_Online-09820[1]

Wat houdt NIS2 IN?

NIS2 houdt in dat bedrijven in bepaalde sectoren voldoen aan strengere beveiligingsnormen. De richtlijn dekt een breed scala aan sectoren en eist van bedrijven om passende technische en organisatorische maatregelen te implementeren.

Wat als je er niet aan voldoet?

Bedrijven die niet voldoen aan de nieuwe richtlijnen, krijgen eerst een waarschuwing dan een aanmaning en riskeren vervolgens een boete. De maximale boete bedraagt 10 miljoen euro of 2% van de totale jaaromzet.

Wat moet mijn bedrijf doen?

Conclusie

NIS2 is essentieel voor de veiligheid van uw bedrijf tegen cyberaanvallen. One-IT staat klaar om u te begeleiden en ondersteunen bij het naleven van deze richtlijn. Heeft u vragen of hulp nodig? Ons team van experts is slechts een telefoontje of e-mail verwijderd.

[Let op: Deze blogpost is bedoeld als algemene informatie en moet niet worden gezien als juridisch advies.]