One-IT

10 februari 2021

Teamlid in de kijker – Ken

Geschreven door
Teamlid in de kijker
Meet Ken, onze Business Analyst

Wij bij One-IT nemen graag de tijd om onze medewerkers in de kijker te zetten. Vandaag hebben we een één-opééngesprek met Ken. Ken Adriaens werkt al acht jaar als Business Analyst voor One-IT, maar zijn job is veel ruimer dan dat.

Dag Ken, eerst en vooral willen we u bedanken om wat tijd vrij te maken voor dit korte gesprek. Graag willen we enkele vragen stellen om u kort te kaderen en te profileren binnen het bedrijf One-IT.

Hoe lang werkt u al voor One-IT en hoe bent u hier terecht gekomen?

“Ik werk dit jaar ruim acht jaar bij One-IT. Tijdens mijn vorige job had ik vaak contact met Manu, huidige zaakvoerder van One-IT. Met het bedrijf waar ik toen werkte, waren wij namelijk klant bij het IT-bedrijf waar Manu destijds werkte. We hadden meteen een goede klik en die is er altijd gebleven!”

“Zo hebben we besloten om de koppen bij elkaar te steken en om software bij One-IT aan te bieden.”

Wat fijn! Wat is uw functie dan binnen One-IT?

“Mijn functie binnen het bedrijf is eigenlijk zeer divers. Samen met Manu bezoek ik ten eerste de geïnteresseerde software klanten. We geven een demo volgens de noden van de klant, deze kan gaan over Exact, Teamleader, Winbooks, etc..”

“We zorgen nadien voor een uitgewerkte offerte. Ik ben daarbij ook de persoon die in de meeste gevallen het project bij de klant tot een goed einde brengt. In overeenstemming met mijn collega Sören werk ik alles af. Hij staat als een blok achter mij en draagt hier dan ook als geen ander aan bij.”

“Gedurende mijn hele loopbaan bij One-IT hebt ik gewerkt onder de titel van Business Analyst.”

Hoe is uw werksituatie tijdens de huidige coronasituatie?

“Ik werk van thuis uit. Het is fijn om een pak minder kilometers en uren op de baan te vertoeven. Maar er zijn ook nadelen, zoals het nauwe contact met collega’s dat toch iets of wat verloren gaat en vaak noodzakelijk is om bepaalde zaken tot een goed einde te brengen. Ook is er veel minder fysiek contact met potentiële klanten. Momenteel voeren we meetings zoals iedereen via Teams. We merken dat dit, zeker naar verkoop en het leggen van connecties toe, net iets moeilijker is.

“Sören en ik werken zeer nauw samen en hem hoor ik op dagelijkse basis. Wij versleten een groot aantal telefoontjes! Ook met Manu heb elke dag telefonisch contact buiten de wekelijkse scrum meetings. Zo heb je toch een beetje het gevoel dat we elkaar nog elke dag zien.”

Dat kan ik geloven! Wat is voor u de grootste uitdaging binnen uw job?

“Onze klantenportefeuille is ontzettend divers. Wij hebben klanten in bijna elke denkbare sector. Dat is voor mij dan ook de grootste uitdaging. Het geeft wel veel voldoening om voor elke klant een passende oplossing te vinden met één van de pakketten die we aanbieden. Zij het teamleader, zij het Exact, Winbooks of noem maar op.
Het belangrijkste is voor mij dat een klant kan zeggen: “Het huidig pakket werkt optimaal en zaken kunnen ook nog eens worden geautomatiseerd!””

Nu even over uw vrije tijd, hoe ziet uw dag eruit op culinair vlak en qua vrije tijd?

“Ik begin mijn dag met een zelfgebakken broodje en een goed tasje koffie. Of zeg maar een aantal tasjes koffie 😉.  Ik geniet er enorm van om naar one-man shows en komische optredens te gaan en nadien op restaurant. Dit in gezelschap met mijn vriendin of vrienden. Helaas laat dit nog even op zich wachten!”

“Daarnaast ben ik opnieuw gestart met intensief te fietsen, dit zowel op een koersfiets als op een mountainbike. Dit komt niet zozeer door de overschot aan tijd vanwege de lockdown, want door de lockdown is ons werk uitdagender dan ooit geworden waardoor er zeker niet meer tijd vrijgekomen is voor hobby’s.”

Als laatste vraag, heeft u nog een boodschap voor uw collega’s bij One-IT?

“Ik kan alleen maar zeggen: ‘Blijf jullie amuseren in wat je doet, zo behaal je de beste resultaten!'”.

Bedankt Ken en nog véél succes!

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email