One-IT

30 mei 2024

Teamlid in de kijker – Michael

Geschreven door
Teamlid in de kijker
Meet Michael, onze Support Engineer op Infrastructuur

Bij One-IT nemen we graag de tijd om onze medewerkers in de kijker te zetten. Vandaag hebben we een gesprek met Michael. Michael kwam na de schoolbanken al bij One-IT terecht. Hier heeft hij nog geen seconde spijt van!

Dag Michael, eerst en vooral willen we je bedanken om wat tijd in je drukke agenda vrij te maken voor dit korte gesprek. Graag willen we je enkele vragen stellen om je rol binnen ons bedrijf beter te kaderen.

Wat is jouw achtergrond en hoe ben je bij One-IT terecht gekomen?

“Ik ben altijd al gefascineerd geweest door alles wat met IT te maken heeft. Als kind was ik degene in de familie die werd gevraagd om technische problemen op te lossen, en die passie voor IT is altijd bij me gebleven. In de middelbare school, koos ik voor een opleiding informatica beheer. Later behaalde ik mijn graduaat in systeem- en netwerkbeheer aan AP Hogeschool. Tijdens mijn studie deed ik waardevolle ervaring op met stages bij de IT-service desk van de hogeschool.

Na bijna een jaar zoeken naar de juiste kans kwam ik in contact met Mandy van One-IT. De snelle en vriendelijke aanwerving was een opluchting en ik ben begin september met veel enthousiasme aan mijn avontuur bij One-IT begonnen.”

Leuk! Welke certificaten heb je momenteel al behaald?

“Ik heb certificaten voor MS900, Azure900 & Linux. Momenteel ben ik bezig met het certificaat voor WatchGuard. Veel van onze klanten hebben een WatchGuard firewall en ik wil hen goed kunnen ondersteunen.”

Cool! Wat houdt jouw functie precies in?

“Als support engineer op infrastructuur bij One-IT draait mijn dag om het ondersteunen van onze klanten. Ik beantwoord vragen via de telefoon en werk tickets af. Deze tickets zijn bijvoorbeeld het aanpassen en onderhouden van servers, het beheren van backups en het oplossen van problemen die bij klanten kunnen ontstaan.

Wat mijn functie echt uitdagend maakt, is het proactief adviseren van klanten en het aanbevelen van aanpassingen om hun IT-omgeving te verbeteren. Hierdoor kunnen we problemen voorkomen en de efficiëntie verhogen.

Elke dag is anders en ik leer voortdurend nieuwe dingen, wat mijn werk spannend en boeiend maakt. Het is een uitdaging waar ik elke dag weer met plezier aan werk.”

Veel verantwoordelijkheid dus! Wat vind je zo leuk aan de job?

“Het leuke aan One-IT is dat je veel vrijheid krijgt. Op het einde van de dag moet het werk afgewerkt zijn uiteraard, maar dit vaak op mijn eigen manier. Ook haal ik motivatie uit het helpen van klanten. Een ‘dank u wel’ horen kan mijn dag maken. En iedere dag leer ik wel iets nieuw bij, wat voor mij ook zeer belangrijk is.” 

Nu even over je vrije tijd, wat doe je buiten de IT-wereld?

“In mijn vrije tijd game ik graag, Ik ben een echte IT’er ;). Ook lees ik graag strips en ben ik een echte horror-fanaat.”

Als laatste vraag, heeft u nog een leuk woordje over One-IT?

“Bij One-IT voel ik me thuis. Ze investeren in mijn ontwikkeling, erkennen mijn inzet en bieden een inspirerende omgeving met geweldige collega’s.”

Bedankt Michael en nog véél succes!