One-IT

28 januari 2021

Teamlid in de kijker – Patricia

Geschreven door
Teamlid in de kijker
Meet Patricia, onze Office manager

Wij bij One-IT nemen graag de tijd om onze medewerkers in de kijker te zetten. Vandaag hebben we een één-opééngesprek met Patricia. Zij werkt vandaag reeds drie jaar en drie maanden als Office manager voor One-IT.

Dag Patricia, eerst en vooral willen we u bedanken om wat tijd vrij te maken voor dit korte gesprek. Graag willen we enkele vragen stellen om u kort te kaderen en te profileren binnen het bedrijf One-IT.

Hoe lang werkt u al voor One-IT en hoe bent u hier terecht gekomen?

“Ik werk nu al drie jaar en drie  maanden voor One-it. Toen ik verhuisde van Leuven naar Antwerpen was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Voor mij was het een beetje een nieuwe start in een nieuwe stad!”

Super! Wat houdt uw functie in binnen het bedrijf?

“Ik ben werkzaam als Office manager en de vraag zou eerder kunnen zijn; “wat houdt jouw functie niet in 🙂 ?”

“Kort samengevat kunnen we stellen dat ik het aanspreekpunt ben voor alle medewerkers binnen One-IT. Ik ben verantwoordelijk voor het reilen en zeilen op kantoor, zeg maar.”

“Dit gaat van het beantwoorden van inkomende oproepen, het agendabeheer van het team en het management, de personeelsadministratie, de boekhouding, het versturen van offertes, het plaatsen van bestellingen voor projecten of voor het kantoor, het inplannen van groepsactiviteiten, de opvolging van het wagenpark, het deelnemen aan sollicitatiegesprekken tot het bijvoorbeeld het inplannen van onderhoud voor de airco.”

We vernamen dat u van shoppen houdt. Klopt dat?

“Dat klopt! shoppen is mijn manier om te ontstressen.”

“Mijn mama is een grote fan van shoppen en die passie heb ik dus duidelijk van haar meegekregen. Het gaat eerder om het gevoel dat een leuke outfit je geeft. Als je er goed uitziet, voel je je altijd vele beter!”

Ik shop het liefst online en zou je dan ook geen favoriete winkel kunnen geven. Een lijstje van mijn top 10 online winkels dan weer wel 🙂 !”

Klinkt leuk! Heb je nog andere hobby’s?

“Zeker! Koken met een soulful playlist op de achtergrond is mijn favoriete hobby. Ik ben afkomstig uit Ghana, maar geboren en getogen in Leuven. Lekker eten en goede muziek zitten dus in mijn genen!”

“Tijdens het weekend ga ik vaak uiteten. Maar wanneer ik eens zelf kook, bereid ik graag Ghanese gerechten. Bij dit soort comfort food denk ik terug aan de tijden dat ik na school thuis kwam en het huis overheerlijk rook naar mama haar gerechten. Afrikaanse gerechten zijn niet eenvoudig en de bereiding neemt veel tijd in beslag. Dus probeer ik mama haar gerechten na te maken of hang ik vaak met haar aan de lijn voor tips.”

 

Hoe ziet uw culinaire dag er dan gewoonlijk uit?

“Ik ben een echte levensgenieter. Ik hou van een heerlijke zelfgemaakte maaltijd of een heerlijk gerecht op restaurant. Maar ook van een simpele pizza op een ‘slow Sunday’. Voeg daar dan nog een heerlijke vakantiebestemming aan toe en dat is voor mij de hemel!” 

“Ik kook elke werkdag en neem een slaatje mee naar het werk als lunch. Pre-Covid was het aftellen naar zaterdag. Dan ging ik vaak met de vriendinnen op restaurant. Om erna heerlijke cocktails te gaan drinken, laatste nieuwe roddels te delen en een klein dansje hier en daar te plaatsen. Zondag sta je soms op met een beetje hoofdpijn van de dag ervoor en heb je dan ook geen zin om te koken. Dan wordt er al eens takeaway  besteld of ga ik met een vriendin brunchen.”

“Momenteel is het toch aftellen naar het eerste restaurantbezoek!”

Inderdaad, die Covidperiode begint nu echt lang te duren. Ervaart u hier ook invloed van bij het uitoefenen van uw job?

“Ik ben nog steeds actief op het bureau. Uiteraard is het een pandemie, maar the show must go on! Bestellingen worden nog steeds geplaatst en ik neem deze allemaal in ontvangst en plan de leveringen in. Daarom moet ik wel aanwezig zijn op kantoor.”

“Voor mij is het grote voordeel van op kantoor te werken dat ik mij volledig kan focussen. Thuis heb ik te veel triggers en te veel comfort food. Ik ben dan ook zeer dankbaar dat ik mijn dagelijkse routine kan aanhouden. Daarmee bedoel ik; opstaan, me klaarmaken om te gaan werken en naar buiten gaan. De meeste mensen in mijn kring werken van thuis uit. Zij  missen die routine.”

“Ik werk hoofdzakelijk alleen op kantoor, indien er een voorconfiguratie moet worden afgewerkt, plan ik dit in met een collega. We houden ons uiteraard flink aan de social distancing.”

Wat is voor u het leukste aan uw job?

“Wat ik het leukste aan mijn job vind, is de afwisseling. Er is geen dag hetzelfde. Elke job heeft natuurlijk bepaalde routinezaken, ook de mijne, maar ik heb zeker de nodige afwisseling, ik multitask en werk hands on. Het is een job met een positieve dosis stress en daar houd ik van!”

Als laatste vraag, heeft u nog een boodschap voor uw collega’s bij One-IT?

“Boodschap voor mijn collega’s? Ik hoor ze al lachen als ik dit zeg, maar ‘Teamwork makes the dream work’!”

Bedankt Patricia en nog véél succes!

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email