One-IT

4 april 2024

Teamlid in de kijker – Sören

Geschreven door
Teamlid in de kijker
Meet Sören, onze Business Analyst & ERP Consultant

Bij One-IT nemen we graag de tijd om onze medewerkers in de kijker te zetten. Vandaag hebben we een gesprek met Sören. Sören werkt nu bijna 6 jaar als ERP Consultant voor One-IT, maar zijn job is veel ruimer dan dat.

Dag Sören, eerst en vooral willen we je bedanken om wat tijd in je drukke agenda vrij te maken voor dit korte gesprek. Graag willen we je enkele vragen stellen om je rol binnen ons bedrijf beter te kaderen.

Wat is jouw achtergrond en hoe ben je bij One-IT terecht gekomen?

“Ik werk al bijna 6 jaar bij One-IT. Na het afronden van mijn studie Toegepaste Informatica in augustus 2018 zocht ik naar een functie binnen de IT-sector. Ik kwam een vacature tegen voor ERP Consultant bij One-IT en heb meteen mijn CV en motivatiebrief gestuurd. 

Al snel ontving ik een reactie en werd ik uitgenodigd voor een gesprek. Na enkele gesprekken kreeg ik een jobaanbieding die ik uiteraard geaccepteerd heb. Zo is mijn avontuur gestart.

Ik dacht dat mijn studietijd achter me lag, maar ik had het mis. Ik moest namelijk eerst nog wat certificaten halen.”

Wat fijn! Welke certificaten heb je dan allemaal behaald?

“Ik heb certificaten voor Exact Online, Teamleader, Winbooks Accounting en Winbooks Logistics. Het behalen van sommige certificaten is een uitgebreid proces dat veel tijd in beslag neemt. Bovendien evolueren deze softwarepakketten steeds sneller, waardoor ik voortdurend mijn kennis moet bijschaven om op de hoogte te blijven en om onze klanten optimaal te kunnen ondersteunen.

Cool! Wat houdt jouw functie precies in?

“Als ERP Consultant bij One-IT ligt mijn verantwoordelijkheid in het analyseren, optimaliseren en automatiseren van bedrijfsprocessen met behulp van de softwareoplossingen die wij bieden,  variërend van boekhoudpakketten en ERP-systemen tot CRM-oplossingen.

Samen met mijn collega Max leveren we projecten op die afgestemd zijn op de specifieke behoeften van de klant, met als uiteindelijke doel het creëren van een optimale workflow die een efficiënte bedrijfsvoering mogelijk maakt.

Een groot voordeel is dat wij als consultants ook verantwoordelijk zijn voor het geven van demo’s, trainingen en ondersteuning. Waardoor klanten één aanspreekpunt hebben voor al hun vragen en behoeften.”

Kan je iets vertellen over hoe software de laatste jaren is geëvolueerd?

“Op 6 jaar tijd hebben we een aanzienlijke vooruitgang gezien. KMO’s streven naar meer automatisering, actuele inzichten in hun financiële en operationele data en de mogelijkheid tot telewerken is intussen een evidentie. Gelukkig evolueert software mee met deze behoeften.

Dankzij Software as a Service (SaaS) oplossingen zoals Exact Online en Teamleader kunnen bedrijven tegenwoordig vanaf elke locatie werken, zolang ze toegang hebben tot het internet. SaaS betekent dat software via het internet wordt aangeboden en gebruikt, waarbij de verantwoordelijkheid voor het onderhoud, de updates en back-ups bij de serviceprovider ligt.

Hierdoor kunnen bedrijven zich meer richten op de functionele aspecten van de software en hoe deze hun bedrijfsvoering kan verbeteren, in plaats van zich zorgen te maken over technische zaken zoals het nemen van back-ups, installeren van updates en onderhoud van de software.

Bij One-IT blijven we innoveren, zo hebben we onlangs onze eigen BIaaS, Business Intelligence as a Service portaal, gelanceerd.

Deze service stelt bedrijven in staat om gepersonaliseerde financiële en operationele rapporten te genereren.

Daarnaast bieden we maatwerk als aanvulling op Exact Online en Teamleader, waarmee we functionaliteiten die niet standaard aanwezig zijn, op maat van de klant kunnen aanbieden.

20231005_OneIT_Online-00489

Nu even over je vrije tijd, wat doe je buiten de IT-wereld?

“Ik spendeer graag tijd al golfend. Buiten in de natuur en op de green kan ik even écht tot rust komen. Even weg van de IT wereld”

Als laatste vraag, heeft u nog een leuk woordje over One-IT?

“Ik waardeer de fijne samenwerking met mijn collega’s en de vrijheid die ik bij One-IT krijg om mezelf te ontwikkelen.”

Bedankt Sören en nog véél succes!