One-IT

17 februari 2021

Teamlid in de kijker – Sören

Geschreven door
Teamlid in de kijker
Meet Sören, onze ERP Consultant

Wij bij One-IT nemen graag de tijd om onze medewerkers in de kijker te zetten. Vandaag hebben we een één-opééngesprek met Sören. Hij werkt sinds augustus 2018 als ERP Consultant voor One-IT en heeft nog geen seconde spijt gehad van deze keuze.

Dag Sören, eerst en vooral willen we u bedanken om wat tijd vrij te maken voor dit korte gesprek. Graag willen we enkele vragen stellen om u kort te kaderen en te profileren binnen het bedrijf One-IT.

Hoe lang werkt u al voor One-IT en hoe bent u hier terecht gekomen?

Ik werk ondertussen 2,5 jaar bij One-IT. Nadat ik afstudeerde in augustus 2018 was ik op zoek naar een job binnen de IT-wereld. Zo kwam ik terecht bij een vacature voor ERP Consultant bij One-IT. Ik stuurde meteen mijn CV en motivatiebrief door en kreeg vrij snel reactie. Ik mocht langskomen! Enkele gesprekken later kreeg ik een job voorstel dat ik dan ook aanvaardde. Vandaag, 2,5 jaar later, heb ik nog geen seconde spijt gehad van deze beslissing!”

Wat is uw functie binnen het bedrijf en wat houdt deze functie in?

Ik ben ERP Consultant binnen One-IT. Dat wil zeggen dat ik bedrijfsprocessen omzet en automatiseer in software pakketten die wij verdelen. Dit kan gaan van boekhoudpakketten of ERP pakketten tot CRM pakketten. Winbooks, Exact Online, Logistics en Teamleader zijn pakketten die wij verdelen.”

“Uiteraard moeten wij eerst de nodige examens afleggen om certificaten te behalen en de pakketten te mogen verdelen. Samen met mijn collega Ken lever ik projecten op van de verschillende software pakketten volgens de noden van de klant. Zo verkrijgt deze een betere workflow in zijn of haar bedrijf.”

“Ik vind het een groot voordeel dat wij ook diegene zijn die demo’s, opleidingen en support geven. Hierdoor weet de klant dat er één aanspreekpunt is voor vragen en noden.”

“Daarnaast help ik soms een handje bij infrastructuur. De voorconfiguraties van alle nieuwe toestellen die worden aangekocht via One-IT neem ik bijvoorbeeld voor mijn rekening. Zo kan de klant een nieuwe pc onmiddellijk bij levering gebruiken.”

Uw collega Ken vertelde ons dat jullie beiden van thuis uit werken en héél erg nauw met elkaar in contact staan. Ervaart u dat ook zo? 

“Absoluut! Er wordt heel wat heen en weer getelefoneerd om met elkaar af te stemmen wat de lopende zaken zijn. Ken en ik werken elk van thuis uit, maar het lijkt alsof wij samen op kantoor zitten. Als software-team is dit zeker nodig zodat klanten voor de volle 100% tevreden blijven. Dat dragen wij dan ook beiden zeer hoog in het vaandel.”

“Met vragen kan ik altijd bij Ken terecht en andersom ook natuurlijk. Er wordt veel gelachen aan de telefoon, maar we kunnen ook steun bij elkaar vinden als het wat moeilijker gaat in deze corona tijden. Het maakt het net iets makkelijker wanneer je zowel werk gerelateerd als privé dezelfde interesses hebt. Zet een micro bij ons en wij zouden zo een talkshow van enkele uren kunnen opnemen over onze gezamenlijke interesses!”

“Het kan gebeuren dat ik eens naar kantoor ga om voorconfiguraties van nieuwe toestellen uit te voeren en te leveren bij de klanten. Aangezien mijn vriendin in het UZA werkt, weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om de maatregelen op te volgen en zoveel mogelijk van thuis uit te werken. Als ik haar verhalen soms hoor, ben ik heel blij dat ik ’s ochtends in mijn losse outfit achter mijn pc kan gaan zitten en vanop afstand alles kan uitvoeren!”

Nu even over uw vrije tijd. Tijdens de fotoshoot met One-IT merkten we dat uw interesse bij golf ligt.

“Klopt. Ik ben ondertussen 6 jaar lid van Golfclub Beveren, de mooiste 9 holes baan van België. Daar heb ik momenteel een handicap 13 behaald, maar het doel is toch om single handicap te worden (minder dan 10). Op de golfbaan kom ik volledig tot rust, zeker omdat het een supergezellige familieclub is. Iedereen kent iedereen en de feestjes zijn altijd dik in orde.”

“Nu met corona is het clubhuis helaas dicht, dus moeten we na een ronde golf naar huis. Anders durft het wel eens laat worden op het beste terras van het Waasland. Je zit hier namelijk in het midden van de haven, maar toch helemaal in de natuur. Het is een aanrader om eens langs te komen, ook als niet golfer.”

Aangezien golf bijna de enige sport is die we nog mogen uitoefenen in de huidige omstandigheden speel ik het vaker. Je kan op een golfbaan namelijk genoeg afstand bewaren van de andere spelers. Bij een slecht geslagen bal loop ik bijvoorbeeld wat in de bossen of struiken om mijn golfbal terug te zoeken. Ik speel trouwens ook zaalvoetbal, maar dat is sinds Corona alweer een jaartje geleden.”

Door de lockdown moet iedereen ook thuis eten. Hoe ziet uw ontbijt, lunch en diner eruit?

Ik ben niet echt een ochtendpersoon dus soms laat ik het ontbijt links liggen. Indien ik ontbijt, is het het gewoonlijke, zoals een paar boterhammetjes en fruitsap of chocomelk. Mijn lunch kan dan weer divers zijn. De overschotjes van de avond daarvoor, een boterham, een broodje, zelfgemaakte soep of noem maar op. Het diner is het belangrijkste voor mij. Ik zorg er heel vaak voor dat er vers gekookt wordt. Alleen in het weekend durf ik al eens wat luier te zijn en iets te bestellen of af te halen. Ik maak ook altijd te veel eten. Niks is zo gezellig als een goed diner met veel te veel eten en daarna een zelfgemaakt dessertje. Ik ben een zoetekauw, dus voor mij moet er altijd een dessertje zijn.”

Als laatste vraag, heeft u nog een boodschap voor uw collega’s bij One-IT?

Ik heb nog een leuke: “Werken is leuk! Laat dus genoeg over voor je collega’s, en anders, tot de volgende pizza of McDonald’s meeting!””

Bedankt Sören en nog véél succes!

Deel dit artikel

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email