One-IT

9 februari 2024

Teamlid in de kijker – Wisam

Geschreven door
Teamlid in de kijker
Meet Wisam, onze Netwerk & System Engineer

Bij One-IT nemen graag de tijd om onze medewerkers in de kijker te zetten. Vandaag hebben we een gesprek met Wisam. Wisam werkt nu 2,5+ jaar als System Engineer voor One-IT, maar zijn job is veel ruimer dan dat.

Dag Wisam, eerst en vooral willen we je bedanken om wat tijd vrij te maken voor dit korte gesprek. Graag willen we je enkele vragen stellen om je rol binnen ons bedrijf beter te kaderen.

Wat is jouw achtergrond en hoe ben je bij One-IT terecht gekomen?

“Ik ben mijn carriere begonnen als zelfstandige in Bagdad. Daar deed ik vooral alles rond het installeren en beheren van netwerken en computers. Dit heb ik ongeveer een jaar gedaan, waarna ik naar Dubai ben verhuisd. In Dubai stond ik in voor de installatie van fysieke servers bij tal van bedrijven. Dit heb ik 8 jaar gedaan. Uiteindelijk ben ik verhuisd naar België, waar ik begon met een baan in de IT-sector, met de focus op overheidsinstanties. 4 jaar later ben ik bij One-IT gestart.

“Wat mij vooral opviel bij belgische bedrijven en bij uitbreiding bij One-IT, is dat hier veel meer in de cloud wordt gewerkt. Ik heb dus ook extra certificaten moeten halen sinds ik bij One-IT werkzaam ben.”

Wat fijn! Welke certificaten heb je dan allemaal?

“Mijn certificaten zijn eigenlijk zeer divers. Maar samen vormen zij wel een samenhangend geheel dat essentieel is voor mijn veelzijdige job. Mijn eerste certifcaat behaalde ik in 2005 aan de Ekahau universiteit. Daarna, in 2010 behaalde ik een aantal Cisco certificaten. Een 6-tal jaar geleden behaalde ik het WatchGuard Network Security Essentials certificaat, die ik om de 2 jaar moet vernieuwen. Ook heb ik Microsoft 365 en Azure certificaten behaald en het ECSE Certified Wifi certificate.

“Dit zijn redelijk wat certificaten maar dat vind ik ook zo leuk aan mijn job. Iedere dag leer ik wel dingen bij en dit is natuurlijk ook belangrijk om onze klanten de beste service en kennis te kunnen bieden.”

Wow, chapeau Wisam! Hoe ziet je takenpakket bij One-IT er dan uit?

“Bij One-IT is mijn taakenpakket zeer divers, geen enkele dag ziet er hetzelfde uit. Als Netwerk & System Engineer, zorg ik ervoor dat onze klanten beschikken over een optimaal ingericht netwerk. Hierbij installeer en configureer ik de firewalls en siwtchen en voorzie ik de nodige Wifi accesspoints. Het zit allemaal in mijn takenpakket. Omdat meer bedrijven cloudbased willen werken, zorg ik ook voor de configuratie van de gewenste cloudoplossing in Microsoft Azure.

“Ik bied ook ondersteuning aan klanten. Waarbij ik in eerste instantie probeer problemen op afstand op te lossen, vaak met de klant aan de lijn. Als het niet zo opgelost geraakt, dan kom ik z.s.m. ter plaatste om ervoor te zorgen dat onze klanten hun werk kunnen hervatten.”

Veel verantwoordelijkheid dus! Wat vind je zo leuk aan de job?

“Ik vind het zeer leuk dat ik hier heel veel bijleer, iedere dag opnieuw. Zo is mijn kennis m.b.t. WatchGuard  Firewalls, Microsoft Azure en Office 365 in de tijd dat ik hier werk, enorm toegenomen. Ook vind ik de flexibiliteit zeer leuk, af en toe moet ik naar klanten en leer ik veel nieuwe mensen kennen of werk ik vanuit het kantoor. Wat ik ook zeer leuk vind, is de samenwerking met Manu, van hem heb ik al zeer veel geleerd en hij zit ook echt met me in.

Nu even over je vrije tijd, wat doe je buiten de IT-wereld?

“Ik spendeer graag zoveel mogelijk tijd met mijn familie. Samen met mijn kinderen spelen is iets waar ik veel waarde aan hecht. Ook ben ik een echte zwemmer, ieder weekend ga ik naar het zwembad om even te ontspannen.”

 

Als laatste vraag, heeft u nog een leuk woordje over One-IT?

“Ik vind de samenwerking met de collega’s zeer fijn en vooral door Manu, voel ik mij hier thuis.”

Bedankt Wisam en nog véél succes!